tiistai 29. syyskuuta 2015

Koulussa saimme metalliosat, jotka ensin putsasimme rasvanpoistolla ja laitoimme ne pesuriin joka teki huolellisemman pesun kuuman veden ja pesuaineen avulla. Sitten metalliosat laitoimme sinkoon.
Tässä kuvassa metalliosa on ollut sinkossa noin kaksi minuuttia. Sinkossa lasikuulat tulevat kovalla voimalla esineeseen puhdistaen sen. Tämän kappaleen suihkupuhdistus aste on Sa 2 1/2 Eli paljain silmin tarkasteltaessa sen pinnalla ei saa olla öljyä, rasvaa tai likaa eikä valssihilsettä eikä ruostetta maalia tai vieraita aineita.Pinnalle jäävät epäpuhtaudet näkyvät korkeintaan heikkoina värjäyminä, laikkumaisina tai juovamaisina varjostumina.
 Sitten ruiskumaalasimme kappaleen epoksi maalilla ja mittasimme siitä märkäkalvon paksuuden, siihen tarkoitetun kamman avulla, kun kampa painetaan märkään maalikalvoon, kastuvat ne piikit maalista, joihin maali yltää. Märkäkalvon paksuus voidaan arvioida sen mukaan, mitkä piikit ovat maalista kastuneet.
Seuraavana päivänä pääsimme mittaamaan kuivakalvon paksuuden, joka oli  50um. Tällä laitteella voi mitata kappaleesta maalin paksuuden rikkomatta maalin pintaa.
Päivittelen taas lisää....

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti